Tencuiala decorativa din matase "Silk Plaster" - Mod de utilizare

Urmariti modul de utilizare

Pentru a putea vizualiza acest clip aveti nevoie de Flash.

Pregatirea suprafetei

IMPORANT! Suprafata care urmeaza sa fie acoperita ar trebui sa fie dreapta, complet uscata si fisurile mari reparate inainte de aplicare. Praful şi murdaria trebuie sa fie complet eliminate din suprafata. Daca materialul se aplica pe suprafete vopsite anterior acestea ar trebui sa fie bine razuite si curatate.

NECESAR: Inainte de aplicarea finisajului pe suprafata trebuie aplicata o amorsa rezistenta la apa. Aplicati 2-3 straturi pentru omogenizarea culorii albe a peretelui.

Locurile unde ar putea aparea rugina (bolturi,suruburi,cuie) ar trebui acoperite cu vopsea alba pe baza de ulei. Silk Plaster este un material pe baza de apa si poate absorbi orice impuritate din perete (ex.: rugina). De aceea trebuie protejat de ceea ce poate absorbi din perete, cea mai buna protectie fiind vopseaua alba pe baza de ulei.

ATENTIE! Tapetul lichid din matase este un material de finisaj interior si nu se utilizeaza pe suprafete exterioare, suprafete umede, metale, caramida si suprafete foarte degradate sau fragmentate, fara o pregatire prealabila.

Prepararea materialului

1.Nu aveti nevoie de o indemanare speciala sau de echipamente profesionale pentru a putea aplica tapetul lichid. Turnati 6 litri de apa la temperatura camerei pentru un pachet de "Silk Plaster" intr-un recipient de plastic.

Nota: Pentru pachetele de Silk Line East si Silk Line North se adauga 4,5 litri de apa. Aditivii decorativi(paietele) pot fi adaugate in cantitatea dorita. Acestia se gasesc in ambalaje separate .Adaugati paietele in acelasi recipient si amestecati.

Mod de utilizare Silk Plaster
Mod de utilizare Silk Plaster

NU DEPASITI CANTITATEA DE APA RECOMANDATA!

Daca doriti realizarea unui desen din tencuiala decorativa "Silk Plaster" trebuie ca mai intai sa realizati o schita.

Mod de utilizare Silk Plaster
Mod de utilizare Silk Plaster

2. Adaugati materialul din pachet in recipientul de plastic. Amestecati-l bine cu mainile, sfaramati-l intre degete pentru a evita coagularea adezivului.

Mod de utilizare Silk Plaster
Mod de utilizare Silk Plaster

3. Lasati materialul sa stea 2 - 12 ore inainte de aplicare. Este indicat sa lasati materialul amestecat in ambalajul original.

Mod de utilizare Silk Plaster
Mod de utilizare Silk Plaster

4. Daca lasati materialul mai mult de 2 ore puteti adauga putina apa (max. 1 litru) pentru o aplicare mai usoara.

5. Luati cantitati mici, aplicati mixtura foarte drept si subtire cu o gletiera de plastic dintr-un colt in altul.

Mod de utilizare Silk Plaster
 

6. Pentru o aplicare perfecta neteziti constant suprafata cu o gletiera umezita timp de 1 – 2 ore.

7. Gama Economy se poate aplica si prin pulverizare – presiune 4 atmosfere, diametrul duzei de la 4mm(consum specific de material – 5-8mp/pachet).

Nota: Pentru a evita aparitia unei suprafete rugoase respectati consumurile specifice de material.

Model Acoperire/pachet (mp) Model Acoperire/pachet (mp)
Economy 5,0 Ecodecor 3,5
Standard 4,5 Elite 3,5
Glitter 4,0 Airline 4,0
Relief 4,0 Silk Line Nord 4,0
Prestige 4,0 Silk Line West 4,0
Silk - Mono 3,5 Silk Line South 4,0
Victoria 4,0 Silk Line East 4,5

Nu se recomanda aplicarea tencuielii decorative daca temperatura este sub 5 C. Culoarea suprafetei initiale poate fi usor diferita de culoarea din catalog. Atunci cand suprafata este complet uscata ea va capata aspectul final (in termen de 48 de ore). După ce suprafata este complet uscata, optional poate fi aplicat un lac acrilic pentru a minimiza uzura şi a imbunatati gradul de curatare.

Uscare: Pana la 48 de ore functie de temperatura si umiditatea interiorului.

Reparatii: Pulverizati apa pe zona deteriorata sau murdara si permiteti apei sa se imbibe in suprafata. Apoi reparati fragmentul deteriorat cu o cantitate mica de amestec preparat. Lasati sa se usuce, iar reparatia va fi insesizabila.

Curatare: Tencuiala din matase are calitati antistatice si este efectiv impermeabil la praf astfel incat nu este necesara curatarea suprafetelor. Cu toate acestea, un stergator din pene sau o perie moale pot fi folosite pentru a curata suprafetele sau aspiratorul cu perie de tapiterie va fi eficient, de asemenea.